GAGA-workshop 26/11-2012 i Stockholm

GAGA handlar om att lära känna sin egen kropp och om att utforska och utveckla det egna rörelsemönstret och bygga snabbhet och explosivitet utifrån den egna kroppens förmåga. Det handlar om att upptäcka sambandet mellan ansträngning och njutning. Och framför allt - att ha roligt!

 

Institutet Dans i skolan har intresserat sig för GAGA sedan flera år tillbaka, bl.a. var koreografen Ohad Naharin, som är grundaren av världsberömda Batsheva Dance Company och som utvecklat GAGA metoden, hedersgäst vid Dans i skolan-Biennalen i Piteå 2009. Vintern 2012 kom Gili Navot från Batsheva-ensemblen med uppskattade GAGA-workshops till Biennalen i Kiruna.

 

Judiska Teatern med Pia Forsgren som Teaterchef och Konstnärlig ledare, är initiativtagare och arrangör för GAGA Sweden med mål om att i nära samarbete med Ohad Naharin etablera en permanent GAGA-verksamhet i Sverige. GAGA for the People och GAGA for the Dancers startar i november månad och leds av GAGA-instruktör Rachael Osborne. För mer info se www.judiskateatern.se.

 

Rachael Osborne kommer från Australien. Hon gick med i Ensemble Batsheva 2001 och Batsheva Dance Company 2003. Rachael har medverkat i verk av Barak Marshal, Mats Ek, Ohad Naharin och Sharon Eyal och även varit repetitionsassistent. År 2001 hade Rachael en roll i originaluppsättningen av Pan, Sharons Eyals första uppdrag för Batsheva, och har sedan dess medverkat i de flesta av Eyals dansverk. Rachael lämnade Batsheva Dance Company i september 2012, men kommer att fortsätta undervisa i dans- och träningstekniken gaga och sätta upp Ohad Naharins verk.

 

Institutet Dans i skolan vill bredda intresset för GAGA genom att arrangera workshops för gymnasieelever i Stockholm, danslärarstudenter vid Danslärarutbildningen i Piteå och för danslärare i landet.

 

Måndagen den 26 november arrangeras GAGA-WORKSHOP för danslärare och danspedagoger på
Södra Latins gymnasium, Skarabergsgatan 14, Sal B 317, i Stockholm kl. 18.00–20.00. Kostnadsfritt. Begränsat antal platser. Anmäl dig här senast 10/11.

 

Ladda ner flyer.

 

Ytterligare information
Institutet Dans i skolan
Cecilia Björklund Dahlgren, verksamhetschef
E-post: cecilia.dahlgren@dansiskolan.se
Webb: www.dansiskolan.se