Manifestation för dans i skolan och förskolan i Kiruna

23 februari kl. 17.00 Nåjdensalen, Folkets hus i Kiruna
 
Det blir ett möte i dans mellan ursprungsbefolkningen, nyanlända och barn från majoritetssamhället samt nationella och internationella danskonstnärer, lärare och förskolepersonal.
 
Genom dansen hyllas den vackra vintern i Kiruna: Barn från förskolorna Bullerbyn och Lombolo  dansar snöbollar. Triangelskolans elever skapar dans med utgångspunkt i improvisation med den franske koreografen Stephane Imbert. Nyanlända elever från Vittangi dansar flamenco med Tina Wezelius Grebacken. Barn från Jukkasjärvi visar hur man kan dansa arkitektur under ledning av Frida Brismar Pålsson. Barnen från Sameskolan i Kiruna dansar Vinterdans, Järv och ripor och Vindar tillsammans med barn från Skärholmen och Stockholm under ledning av Cecilia Björklund Dahlgren.
 
”Vi manifesterar dansens självklara plats i barns och ungas förskolor och skolor och det unika och internationella språket som dans är lyfter vi fram. Delaktighet, integration och kulturell identitet utforskas med hjälp av dansen och koreografier skapas. Dansen och skapandet ger många möjligheter som inte det verbala kan ge”, säger Cecilia Björklund Dahlgren, verksamhetschef för Institutet Dans i skolan.
 
Pressmöte på Folkets hus 23/2 kl. 16.45, Nåjdensalen.

Kontakt: Cecilia Björklund Dahlgren, verksamhetschef för Institutet Dans i skolan, tel. 070 586 15 15